http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
29 January, 2009
66. ROTI CANAIKU YG RINGKAS
ku sediakan khas utk pelawat blog ku pd 26 jan 09
Bahan:
1/2 kg tepung gandum
1 biji telur
1sudu besar susu pekat
1 sudu besar marjerin
sedikit garam dibancuh bersama air
cara:
1. masukan tepung kedlm bekas, lubangkan ditengah2nya
2. masukan kesemua bahan2 tadi bersama air garam
3. uli semua bahan sehingga menjadi lembut ( lembut sedikit dari karipap)
4. bulatkan2kan seperti dlm gambar dan rendamkan kedalam minyak masak seketika
5. buatkan kuah nya. selepas itu tebarkan roti canai dan bakar.
3 comments:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
Salam akak,
ReplyDeleteNak tambah skit...roti canai tu biasa ani buat malam. Dulu ani rendam ngan minyak...tp esok tepung tu melekat. Ani ni nakal skit suka intai2 tenguk mamak ngan abang roti canai kat umah...dia sapu margerin pada tepung untuk simpan semalaman...tak melekat lah akak....apa pun terima kasih...resepi roti tu sama ngan yang ayah ajar pada ani.
Salam akak,
ReplyDeletetepung tu boleh bubuh marjerin...kalau simpan untuk esok dia tak melekat...kalau guna minyak simpan untuk esok tepung tu melekat....resepi akak sama jer ngan resepi yg ani selalu guna...ayah yang ajar....hehehe
wkslm ani
ReplyDeletebuat pengetahuan ani, kak gunakan minyak sbb nak masak segera. kalu semalaman simpan kenalah guna marjerin. tapi rasanya kak pernah simpan dlm myk semlman tak melekat lak...kalu marjerin menjimatkan sikit....myk..byk jugakkk..
tkasih...