MASAK LEMAK KERANG
Bahan:
1 kilo kerang direbus separuh masak dan ambil isinya shj
(kalau nak amek kulitnya sekali, kena cuci bersih)
Santan secukupnya
3 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
Sedikit kunyit hidup
Cili padai secukup pedas
2 batang serai di ketuk
1 helai daun kunyit di siat
Cara:
1, blend kesemua bahan bawang2 dan kunyit hidup dan cili padi sehingga hancur
2. panaskan kesemua bahan2 dgn garam daun kunyit dan serai, sehingga mendidih jaga jgn pecah minyak.
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini