19 May, 2010

197. SUP LAKSAM

sarapan pagi 19 mei 2010

sarapan pagi tadi ku buat sup laksam.. pelik tak?? tapi inilah kebenarannya.. anak2 suka sgt..
sebenarnya kemarin 17 mei aku buat laksam kuah lemak.. sebab n3 lama dah ada maka tak perlu la aku postingkan ke sini..
tapi laksam tu sengaja aku buat lebih kerana nak makan dgn sup pagi ni...
kalau nak tahan lama mee laksam ni simpan dlm peti sejuk dlm bekas kedap udara,
masa memegangnya gunalah sarung tgn plastik supaya tak basi...aku paling cerewet dlm menjaga kebersihan makanan...semua org pun mcm tu kan kan...

senang ajer... sup ikan merah aku jadikan kuahnya.. isi ikan tu dimakan bersama baru ada rasa kelainannya... kalau ayam lain sikit.. rasanye... bagi kuuu isi ikan merah lebih sedap.. ketuk sikit cili padi dan hirisan tomato, daun limau purut ke dlmnya dan juga daun sup dah cukup utk mengenyangkan peroitt pagi2 ni... cili padi ketuk dgn tangkai supaya anak2 tak sakit peroittt

selamat mencuba.. aku dah mahir buat mee laksam...besttttt!!!....ada kepuasannyaaa..

2 comments:

  1. seronok tgk laksam akak dah menjadi cantik!!! alhamdulillah...happy kak!

    ReplyDelete
  2. tu laaa akak rasa puas sekali...krn selama ni asyik takjadi jer... berkat berkogsi resepi gan ena lah ni...manaena amek resepi ni ya??? dari mak ker??

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini