sebenarnya kemarin 17 mei aku buat laksam kuah lemak.. sebab n3 lama dah ada maka tak perlu la aku postingkan ke sini..
tapi laksam tu sengaja aku buat lebih kerana nak makan dgn sup pagi ni...
kalau nak tahan lama mee laksam ni simpan dlm peti sejuk dlm bekas kedap udara,
masa memegangnya gunalah sarung tgn plastik supaya tak basi...aku paling cerewet dlm menjaga kebersihan makanan...semua org pun mcm tu kan kan...
senang ajer... sup ikan merah aku jadikan kuahnya.. isi ikan tu dimakan bersama baru ada rasa kelainannya... kalau ayam lain sikit.. rasanye... bagi kuuu isi ikan merah lebih sedap.. ketuk sikit cili padi dan hirisan tomato, daun limau purut ke dlmnya dan juga daun sup dah cukup utk mengenyangkan peroitt pagi2 ni... cili padi ketuk dgn tangkai supaya anak2 tak sakit peroittt
selamat mencuba.. aku dah mahir buat mee laksam...besttttt!!!....ada kepuasannyaaa..
seronok tgk laksam akak dah menjadi cantik!!! alhamdulillah...happy kak!
ReplyDeletetu laaa akak rasa puas sekali...krn selama ni asyik takjadi jer... berkat berkogsi resepi gan ena lah ni...manaena amek resepi ni ya??? dari mak ker??
ReplyDelete