pelakon tambahan nak cover hangeett heheheee
petang tadi ilahjy telah balas kunjungan ke dapo ayu nun disingapooo.. lama sungguh tak bersapa dgn adikkusss itu.. bila masuk jer ruangan dapo mu ayuuu akak terpandang lelubang itussss nampak sedap jer..terus kak cnp resepi dan terus membakauuu... sampai hangeettt atas dia sbb akak keluar amek anak sekolah lewat jam 5 ptg tadi... tinggalkan dgn sisulung..yg tak berapa maheeerr zain tuuu... tapi lelubang itu amat membanggakan akak..pestime buat jadikkk..sebelum ini 3,4 resepi tak menjadi... kak ilah ucapkan t.k krn resepi dan petua2 dlmnya.... yg kak nak minta ampooon akak perap 10 minit jerr sbb perottt dah lapooo... lenkali kak perap 3,4 jam... tentu lebih cantik kan kan.. ayuuu... resepi klik disini...
sipelakon tambahan tu si rose kuneng tu ilah jy amek di hotel nikko.. sebab warna kuning ilahjy sukee gilerr dan rose itu sgt besarrr...
bagi memudahkan akak minta ijin ayu yg sememang ayu nan jelita cnp resepi ya..
bahan:
4 biji telur ayam putar sehingga kembang
1 cawan susu pekat manis
1 cawan tepung gandum di ayak bersama
2 sudu teh soda baikabonat
1 sudu teh esen vanilla
campurkan kesemua menggunakan blender.. akhir sekali masukkan gula hangus putar lagi sehingga sebati dan perap 3,4 jam seperti ayu sarankan... bakar 160C selama 6ominit guna api bawah, 20 minit yg terakhir guna api atas bwh..( sapu acuan dgn marjerin dan tepung..)
gula hangus:
1 cawan gula
1 cawan air panas
2 sudu besar marjerin
panaskan gula sehingga cair perang. masukkan 2 sudu air panas kacau...kemudian baru masukan kesemua air panas tersebut ..ini petua ilahjy mengelakkan gula itu meletooppp
sudah cair masukkan marjerin... sejukkan ...
salam kak ilah,
ReplyDeletewah dah jadi kek gula hangus ni ya..
oh kak perap 10 minit aje ya..pun jadi juga sarangnya tu ya..thanks kak sudi try..
wkslm ayu
ReplyDeletelain kali kak nak try perap 3,4 jam biar cantekk mcm ayu buat...
eh eh sempat ambik pelakun tambahan tu..cantik tu hehe.Cm suka sangan makan kek gula hangus ni tak muak..tak jemu
ReplyDeletetula kak cm mmg tak muak lagipun kureng guna marjerin..sesuai la dgn umo kita nii
ReplyDelete