hari nie genap 4 hari ilahjy tak jamah nasi langsung.. terkejut juga bila dah dihitung hari... al kisah bermula nya en hb berbuka posa sunat ke 6 nya hari akhir/selasa lepas.... masa tengah makan dia cakap..jemu laaa asyik makan nasi jer... aahaaakssss apa lagi bila si telinga tuan punya diri yg sememang nya malas nak masak nasi terdengar jer sungutan sedemikian rupe apa lagi... bertepuk tangan laaa akusss.... sejak tuuu nasi tidak lagi mendidih dlm dapo tuuu cuma sajian lain yg silih berganti..mengantikan nasi... tambah pula ada jemputan makan raya2 nie...
bila dah terbiasa 4 hari tak jamah nasi..alhmdllah tak pula rasa letih mcm selalu tuuu.. maklumlah tiriod ni kdg2 mendesak ilahjy mkn tak kira masa.. hari ni nak pergi ke klang umah adik beradik en hb..pakai baju kurung lama dah rasa sikit longgar.. kat pinggang tuu.. bestnyeeee... sebab tuuu bila jamah kacang phool resepi ayu singapore ni ilah jy bedal 3 keping roti..sedap pun ya lapar tuuu tak la sgt... maklum la sarapan pagi.... berebut 1 buku roti dgn anak2...
lepas tu terus kemas2 rumah bilik stor yg 4 buah tu sebenarnya 5 bilik stor jgn tak cayeee.....cuma ilahjy dpt beresssi 2 buah jer dulu... lapang otak bila bilik stor tu dah terkemas... maklumla dah 5 tahun ginap di sini tentu berhabuk... lagipun hari ni cuti masak sbb layan 4 buah rumah makan free.. eheheee... tapi ilahjy tetap menten jaga pemakanan...
bahan:
Assalam kak ilah, wah!!! orang Kl, dah cuba buat kacang phool ni ya!!!!..rasa2nya tak ramai yg gemar atau reti makan kacang phool nikan kak..heheh uncle kita kat kl pun tak reti makan..tahniah akak dah buat akhirnya dan suka bila akak serasi dengan rasanya..lain kali memang boleh cuba yg berdaging tu kak..nanti akak compare mana lagi sedap tau..heheh apa2pun thanks kak sudi cuba dan selamt hari raya maaf zahir batin ya kak..
ReplyDeletewkslm ayu
ReplyDeletetu laaa pestime try mmg sedap nak lagi laaa..kena buat stok.. kacang tuuu byk dijual kat kedai askar niPERNAMA...selalu guna sardin mcm hanyir sikit ..elok la ada kekacang lagi baik...