resepi sila ke sini ya
dibuat petang semalam 26 okt 2011...
abaikan periuk yg tak cun tuuu jgn guna kuali ..guna lah periuk seperti di atas supaya memudahkan acuan tenggelam... dalam 1 masa kita sempat membuat 2,3 biji sahaja. jgn nak pandai2 buat byk2 nanti tak menang tangan nak jaga.. hahahahaaaa..
aslmkum kak ilah.. dah lama teringin nk buat pie tie.. bila tgok ni rasa nk terbang jer gi kedai beli mould pie..
ReplyDeletewkslm ...jom terbangggg..hehehe resepi dah hampir 23 tahun dah tuuu ..kak amek dlm buku bakat darat...makan mcm tu jer pun sodappp
ReplyDeleteilah.. tabik toing2 ni tengok kulit pai T ilah tu.. cun! tak mengerutu, tak berlubang2.. ishh pakai SKII ke ni? hhe
ReplyDeletedah lama betul akak tak buat pie tee.dah berkurun2 rasanya..kena buat jugak ni ilah.satgi menrajuk pulak acuan tu kan?..di bantainya melekat2 melekit2 haru betul..isssshh...sah2 kena asah balik skil nih.takut acuan tu melekat..
ReplyDelete2 nor
ReplyDeleteoittt toing2 kekekeee
SK11?? pakai simplysiti tuuuu hehehhee kalau tak nak berlubang kena celup montot/hujung tu 2,3 kali... gerutu juga tapi api slow la sikit kalu kuat mmg mcm2 jerawat ada hehehe
2 kak anim
kdg2 melekat juga ..ilah tolak dgn sepit la kak... jenuh juga nak berdiri lama2 1 adunan tuu.. huhuu jom la kak anim kita pakat2 buat
assalam kak Ilah cyng, wahh cantiknya pai tee akak...hmmm hari tu masa nak buat tercari-cari juga resepi pai tee ni terlupa nak tanya kak ilah..hehe 1st time try buat hari tu ..saya budak baru belajar ..:)
ReplyDeletewkslm nieza
ReplyDeletetak pee nanti cuba yg ni pula..yg nie tebal sikit sbb adunan pekat.. seronok kan buat benda ni tapi lenguhlah kaki lama berdiri..
salam ilah!!!(ceria ni)wah cantik kuliy pie tee ni.minta izin nak copy resepinya ya:)selalunya akak buat herot merot je tak cantik camni:)
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete