03 July, 2012

411. KASTARD JAGUNG

dimasak untuk minum petang 2 jun 2012

Bahan:

1 cawan tepung kastard
1 cawan santan kotak ilahjy guna kara
2 1/2 cawan air
1 cawan krim jagung dalam tin
sedikit garam
1 sudu besar mentega

caranya:

campurkan kesemua bahan dan kacau sehingga sebati.
panaskan dalam periuk dengan menggunakan senduk kayu
kacau sehingga pekat dan berkilat guna api yg sederhana.
tuangkan ke dalam acuan yg digemari. sapu acuan dgn marjerin
setelah sejuk keluarkan.

4 comments:

  1. Salam Kak Illah... sekali sekala buat puding jagung best kan.. akak sihat x... teringin nak jumpa

    ReplyDelete
  2. Wow! sedap ni makan musim panas cam ni sedapppppp....

    ReplyDelete
  3. cantik comel kiut miutnya, sodap nih!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini