25 January, 2013

471. RENDANG AYAM DAN KARIPAP TUNA

 JOM  JAMU  MATA RENDANG  AYAM DAN  KARIPAP  TUNA

 rendang  ni  kita  boleh  perbagaikan bahan  nya.. ikut  rasa  masing2  nak  masukan  apa. yg  penting  kena  dengan  gabungan  rempah2nya..  jgn  terlebih  dan  terkurang  maka  sedap  la ia...
karipap  tuna  di  dimasak  dengan  kentang  dadu  dan  daun  bawang  juga  daun  sup masak  mesti  lebihkan  serbuk  kari  baru  lah  sedap.  kalu  warna nya  pudar mmg  tak  sedap..tak  de  lah  nama  karipap..ahaksss... boleh  buat  karipap  pusing dan  biasa  mcm  ni..  gabungan  minyak  panas  dan  merjerin... amat  penting.. 3  sudu  besar  marjerin  dan  2  sudu  besar  minyak tepung  mesti  2  cawan  jer..

4 comments:

  1. Salam ziarah Jy... sedapnya kalau dpt makan rendang ayam ni... terlior dibuatnya

    ReplyDelete
  2. salam Yang.Sedap karipap tu Yang.Dah lama tak buat karipap sardin atau Tuna...

    alamak semalam kaknah dalam perjalanan ke rumah kami di Nilai.Biasanya hari minggu kami di Nilai.Jika kat Putrajaya mesti pi terjah Ilah kat masjid Putra :)

    ReplyDelete
  3. sedap tu kak ilah.. karipap lama sungguh tak buat...

    ReplyDelete
  4. Salam...karipap tuna...emmmm mesti best kan kak....

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini