pepahat ini ilahjy beli dipasar tani melawati
masa berkumpul beramai2 baru kami ke situ utk mendptkan pelbagai seafood.
agak senang dan ringkas cara memasaknya
1 kilo pepahat dibersihkan
bawang besar, bawang putih, halia, cili merah, cili padi,
serai diketuk. kesemua bahan ditumis sehingga wanggi
masukan air secukupnya. tambah sos tiram garam, jus limau
setelah mendidih masukann pepahat
kacau sebati. tunggu sehingga mendidih baru dioadamkan apinya.,,
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini