19 September, 2016

840. CENDAWAN SISIR GORENG BERSANTAN










bahannya:

cili padi ikut pedas
sedikit ikan bilis
bawang besar
bawang putih

sedikit pati santan
cendawan sisir ternak

blend kesemua bahan sehingga halus
panaskan minyak tumis sehingga wangi
masukan cendawan  dan sedikit air
masak sehingga mendidih dan empuk
masukan pati santan dan garam
masak sehingga mendidih jangan terlalu kering kuahnya.



2 comments:

  1. cantiknya cendawan sisir akak, besar2 bersih lak tuh...
    sedap betul msk mcm nih

    ReplyDelete
  2. Beli online ni dana dlm fb ada jual. Tapi x sesedap yg ori dipokok getah

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini