13 February, 2017

882. PELALING BAKAR. MASAK LEMAK PUTIH CEKUR DENGAN TIMUN


4 ekor pelaling dibakar
1/2 biji timun hijau belah memanjang
1 biji ubi cekur 
2 helai daun cekur dimayang halus
santan secukupnya
bawang besar 
cili merah


caranya:

blend bawang besar, ubi cekur dgn air sehingga halus
panaskan sehingga mendidih. masukan timun dan air utk mengempukannya.
masukan ikan bakar dan daun cekur. masak sehingga mendidih.
beri garam dan cili merah hiris.


1 comment:

  1. kalau dana kak, cekur tu mmg dana lebih kan pastu msk pekat2 je... pedas2 perkkkkh mmg melekat rasa dia

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini