13 March, 2017

893. JAGUNG BERSIRA JY



rebus jagung dlm air bergaram. 
lps dah empok, angkat jagung tu toskan.
buang air tadi tinggal separuh.
susu cair 1/4 tin,  
susu pekat ikut manis. yg ni saya buh 4 sudu besar, 
3 sudu besar tepung kastard,
2 sudu besar planta,

kacau semua dlm air rebusan tadi sampai sebati.
pastu panaskan sambil dikacau jgn berketul.
dah mendidih masukan kembali jagung 2 btg tadi. masak sampai kuah pekat. sblm padam api buh cheese, samada chesdale atau chese betoi yg kiub tuu.. yg ni saya x buh cisss sbb stock x de. tuu pon sedap x sangga dah. 

1 comment:

  1. aduh2 sedapnya... tp tak blh mkn selalu blh kene kencing manis kak heheheh

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini