1/2kg tepung gandum
Water roux
1 sudu teh baking powder
3/4 paket mauripan
8 sudu besar gula pasir
3 sudu besar susu manis
4,5 sudu besar coffee mate
1 sudu teh esen vanila
1sudu kecil pewarna hijau
1 biji telur
Sedikit garam
Air ais secukupnya
1 sudu besar marjerin
Masukan kesemua bahan kecuali marjerin Ke dalam mixer
Uli dlm 5 minit baru masukan marjerin
Uli sehingga 1 jam. Adunan mesti lembut drp adunan donat.
Peram dlm bekas mixer naik separuh dlm 45mt.
Guna minyak utk menguli dan membentuk adunan.
Adunan sedikit melekit baru roti menjadi seperti kapas.
Bentukan roti memanjang 3 jengkal.
Perap selama 10 mt. Picitkan kastard.
Bakar 25 mt 170 darjah
Keluarkan sapu bancuhan susu cair dengan telur.
Panaskan semula sebentar supaya bancuhan telur kering