08 August, 2023

1248. LAKSAM TIK TOK

Bahannya:

500gm tepung beras jati 

2liter air biasa

 tanda jag takat 2 liter

 masukan air suku jag 

masukan tepung 

tambah air sampai jadi 2 liter 

kacau sebati dan kukus seperti biasa.

Kelemahan resepi ni. Laksam patah bila simpan lama dan esok. Tapi bila rasa malas resepi ini boleh digunakan. 

***Kalau rajen kena lah guna resepi sendiri yang campur air panas dan air sejuk. Ramai dah amek resepi ilahjy tuu.. Tapi bila ditanya tak di dendang kan pun; nama kita yg olah resepi sampai jadi tu.  Ilmu milik Allah. 

Moga jalan pahala sampai akhirat. Aminnn..







 

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini