Bahannya:
500gm tepung beras jati
2liter air biasa
tanda jag takat 2 liter
masukan air suku jag
masukan tepung
tambah air sampai jadi 2 liter
kacau sebati dan kukus seperti biasa.
Kelemahan resepi ni. Laksam patah bila simpan lama dan esok. Tapi bila rasa malas resepi ini boleh digunakan.
***Kalau rajen kena lah guna resepi sendiri yang campur air panas dan air sejuk. Ramai dah amek resepi ilahjy tuu.. Tapi bila ditanya tak di dendang kan pun; nama kita yg olah resepi sampai jadi tu. Ilmu milik Allah.
Moga jalan pahala sampai akhirat. Aminnn..
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini