http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
19 January, 2010
BUAH MENTEGA JOM KENALINYA....seralat org kedah kata...
buah ini berbulu halus dipanggil miang buah mcm miang rebung... kena gosok buah tu pada sabut kelapa sehingga bersih.
inilah hasilnya... warna kulit dia kemerahan berbeza dari atas bulunya masih berkilat...buah ini hendaklah dikupas kulitnya macam buah epal. isinya kekuningan dan gebu , rasanya lemak manis ada sedikit kelat melekat pada lelangit bila sudah makan. patut dikomersialkan dan dijaga supaya tidak pupus...aku sendri dah 20++ thn tak merasanya...huhuuu
1 comment:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
sedap buah seralat tu... masa zaman kanak-kanak dulu jer pernah merasa. Sekarang ni tak pernah jumpa.
ReplyDelete