http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
20 February, 2010
apa nama siput ni yaaa?? lupeee...SEPAHAT namanya
hari ni 1 march lin dr alor gajah beritahu namanya SEPAHAT.. maceh lin....teman bloger dan respeks group...
masak yg termudah jer..goreng kunyit jer.. memula mesti belah dulu siput tu utk keluarkan kandungan pasirnya..seperti udang punya kotoran.. pastu goreng laa..kalu rebus pun ok juga..sekilo rm7.. hanya ini jer yg ada pagi tuuu di pasar tani melawati.. terlewat sikit jer dah kehabisan... isinya agak liat..bentuknya hehehe..agak kurang ....cantikkk.. sebab bukan org namanya pun siput..kan kannn..
5 comments:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
siput buluh kot...hehehe..ingat2 lupa gak nih..
ReplyDeletebuloh pun buloh dek oiii ..tapi memang serupa buluh kan..kann.. isinya liat laaa tak berapa sedap...
ReplyDeleteSalam,
ReplyDeleteSaya tinggal di Kuching. Kalau kat sini kita panggil "ambal". Sekilo RM8.00. Sebelum dimasak, direndam dalam air bersih selama 2-3 jam untuk membuang pasir. Selalu kita masak rebus dengan serai.
Salam,
ReplyDeleteDi Kuching dipanggil "ambal". Misti direndak selama 2-3 jam untuk membuang pasir. Selalu dimasak rebus dgn serai.
2 abg sulung:
ReplyDeleteooo ambal.. semenanjung tah apa namanyee tak ingat dah.. sbb jarang makan..