10 March, 2010

173. TALAM LAICI.. ngeh ngeh ngeh..

masak ptg 10 mac 2010 utk minum ptg.. yg aku pelik kenapa kala ungu jadi kala ni dlm pic ni?? pelik2... ni mcm kala biru jer.. pada hal kuih aku kala ungu maaa.. pasal kau canon??? rosak ke kau...
disebabkan aku tak ada stok keladi maka terjadi lah kuih ini..ngeh ngeh ngeh.. ada ke org pernah buat talam laici? sellaunya puding laici hehehe
jgn maree ye tuan rumah... yatie.. akak memang guna resepimu.. entah jadik ke tak tapi setakat ni akak baru lepas masak..4.30 ptg... cantik jer .. nanti kan akak akan memotong nya bila dia sejuk.. tungguuuuu....

jam 6.30ptg ...2 jam selepas tadinyee
tadaaaaaaa sudah mariiii sedap laaaa walaupun laici...semua resepi yatie tidak mengecewakan akak.. maceehh bebyk ye.. harap2 jumaat ni akak cek kolestrol tak de naik ..sbb guna santan KARA.. akak sejukkan guna kipas angin1/2 jam akak dah potong tak sabau22 nak rasa..hehe.. akak siap hantau kat 2 org jiran...semua sangka keladi...ngeh ngeh ngeh...
layanzzzzz....

3 comments:

  1. uihhh talam laici? pestaim dgr tu?
    tak sabar nk tunggu camne rupanye ihiks..

    ReplyDelete
  2. kak, memang kaler pepel la tu.. mata akk yg rosak kot hikhikhik..
    kak, camne kuih leh jd puding ek.. camne asenye kak?

    ReplyDelete
  3. hehehee lain la kala dia naaa.. kat luar ungu betoi2.. ni lain,, memang laa dia talam. kalu puding guna agar2 la naaa... yg ni akak tukar keladi jer..bahan mmg talam.. kalau puding guna tepung jagung dan santan telur dll..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini