29 March, 2010

182. apam balik

fulamakkk ada kuninng ada itam maklumla pestime try... macehh ummi ilah c n p resepimu
masak ptg 29 mac 2010

nak tahu kisah??? bahan inti kesemua tak dee... dah perap bancuhan baru kuar antau dek an p tuisyen baru beli jagung tuuu kacang dah beli tapi malas nak goreng, aku taram peanut butter jer.. tapi aku sapu masa dah angkat laa... bole tahan sedap.. selamat berbuka poseee dek ann..

mana ada kuali khas.. cuma kuali buruk ni jer ada... inilah kuali ksygan senang buat apa jer dia tak lekat...byk jasa ni..21 thn dah ku ulik kamu...

bahan: atas permintaan

2 cawan tepung gandum
1/4 cawan gula
1/2 sudu teh soda baikabonat
1/2 sudu baking powder
1 biji telur
1 1/2 cawan susu segar
pewarna kuning

bahan untuk inti:

kacang tanah digoreng
1 tin jagung krim
gula untuk tabur
sedikit mentega sapu apam

caranya:

1.pukul telur dgn gula sehingga kembang gebu
2. masukan kesemua bahan kering yang diayak bersama
3. masukan susu berselang seli dgn tepung. bagi mengelakkan bergentel perap seketika

tuangkan aduan atas kuali tutup dgn penutup periuk sehingga separuh masuk baru masukan kesemua intinya teruskan tutup periuk sehingga masak. angkat dan sapukan dgn mentega baru dia kilat.

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini