23 April, 2010

188. roti sardin gulung

masak pagi 23 april 2010


sarapan pagi jumaat ini ku buat roti sardin bergulung guling2 hehe..

seperti biasa roti dileperkan supaya senang nak gulung.
ikan sardin adabi yang terbaru tuuuu sedap juga dari sardin yg biasa aku guna
toskan sos nye campurkan cili merah mayang nipis, kacang buncis didadu, parutan carot, 1 biji tomato di dadukan dan sedikit garam. hancurkan kesemuanya dan masukkan ke dlm roti dan gulung. tak perlu bawang besar tak sedapppp maaa..

buat macam ni anak2 yg tak suka sayur pasti akan makan..

sediakan tepung saduran nya:

5 sudu besar tepung gandum, 1 biji telur, garam dan sedikit air. kacau sebati dan golekkan roti dan goreng dgn minyak yg sederhana panas.

4 comments:

  1. Salam Kak Ilah, sedapkan roti gulung sardin ni...yatie suka apa2 yg berkaitan sardin...nak buat jugalah...lama dah tak buat..

    ReplyDelete
  2. wkslm... tu laaa kalu yatie dpt sardin adabi yg baru keluar tu belilah.. sedap laa... tak jemu.. kalu sardin yg selalu tuu rasa muak ... tak perlu perah asam limau dia tak hanyir..

    ReplyDelete
  3. antara kuih fav kat umah E-na juga ni..klu buat sekejap jer licin!

    ReplyDelete
  4. ooo...gitu ke.. 1 lagi kalau anak2 tak suka sayur kena tipu depa lagu akak buat ni la... hikhik.. depa takperasan habis sepinggan..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini