abaikan kuali ku yg cantik tuuu dah 22 thn kan ...
potong ikut saiz yg kita mau dan sapu air guna copstik
gunakan tepong yg banyak utk terap sbb adunan ni lembek..aku guna batu mamar ni senang..
selamat hari pekerja hari ni 1 mei 2010...
tak sudah2 memotong adunan, hubby dah beri isyarat..."""longggg!!! dah kol 9 ni nak g kusus......""" aku jwb... coti mana ada kusus...!!!"" aku pun dgn nada malas..."""tak peee abg g dulu naik motor tengok2 ada tak kusus hari ni... kalau ada saya g...""
maka dgn setianya si hubby ni g ...tengah sedap aku menelan cakoi ni... hubby kol ""kusus adalah long""..aku jawab ""malaslah nak g...!!!...
tapi dgn sepantas mungkin aku sarung baju terus pandu ERV dgn lajunya ke distinasi kami tiap hari sabtu ...mana leh tak p nanti ketinggalan satu pelajaran nanya aku....syg nak pandu saga kalu nak rempit..kuikui.. dari keramat aku rempit ke setiawangsa dlm 10 minit kot hehehe..
hubby dlm dewan terpandang aku dgn senyum meleret macam kambing senyum hikhik... ada ke patot kambing....hahahaaa... dia ingat aku tak dtg la tuuuu ahakkkkssss acah jer.....nak suspen kan dia jer tadi tu..
apa pun selamat bercoti... aku akan balik ke melaka sampai selasa ... ada tugas di sana...perlu diselesaikan...
assalamualaikum kak..best nye cakoi.. tapi nak membuatnye maleh benoor nak memegang tepung lembik skit nih..nak 3 ketui kak
ReplyDeletetu la paai..akak pung malas nak pegang asyik dok cuci tangan jer tiap kali nak memotong..tu pun akak buat keras sikit kalu ikut resepi asal lembek lagi..huhuu
ReplyDeletema... sedp nye~~
ReplyDeletema blk kmpg smpai selase? abes ble nk amek jha? huhu
emm nak jengah kat resepi la pulak ni..kak..thanks for sharing..
ReplyDelete