ilahjy amek jalan mudah masak kuih yg senang ni dgn kala mala yg menarik .. walaupun pembuatan yg kurang halus.. nak tau kali ni ilah jy guna resepi sendiri buat kepala santan tu.. ikut cara kuih pelita yg ilah jy selalu buat sejak dulu.. ada dlm N3 lama.. lebih kurang resepi kuih talam sagu lepas tuuu.. tapi ilahjy kacau sepekat yg sesuai dgn selera kussss...
masak malam 24 april utk pot luck sarapan pagi 25 april 2011 di tasik keramat
setelah sagu masak masukkan kepala santan dan kukus 20 minit lagi..
sagu yg direndam dlm pelbagai warna.. merah ungu dan hijau...
nuffnang_bid = "7879ec5a1b7ef8aca938c048f2611c9a";
rajinnya akak buat lagi....
ReplyDeletesedappkan kak...he..he...
berebut depa amek tadi mas suke kak.. tak cukup lain kali kena masak lagi lah..
ReplyDelete