IKAN JENAHAK SAMBAL KURMA jy
bahan:
1 keping ikan jenahak bersaiz sederhana (rm7 sekeping)
4 biji cili hijau
2 biji cili merah
6 biji cili padi
1 biji tomato buang biji nya
sedikit halia
1 sudu besar serbuk kurma
1 biji bawang besar di potong baji
caranya:
panaskan minyak secukupnya tumiskan bahan2 mesin.
masukkan serbuk kurma dan bawang baji
masak sehingga pecah minyak dan tambah sedikit air dan ikan.
setelah mendidih dan sedikit kering padam api.
warna masakan ini mmg pudar..tapi rasanya mmg sedap. hehe
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini