Salah satu cara untuk mengekalkan kemanisan ketam adalah dengan mengukus ketam sebelum dicampurkan ke dalam sebarang kuah...
Bahan2nya:
4 ekor ketam dibersihkan
Kukus sehingga masak
3 biji Cili merah
2 biji cili hijau
3 biji cili padi
1 inci halia
1/2 inci lengkuas
1 batang serai diketuk
Caranya:
Blend kesemua sehingga halus. Tumis sehingga wangi. Masukan sedikit air dan garam juga serai. masak sampai mendidih. Baru masuk ketam seketika dan padam api.
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini