Sebenarnya ikan kembung bahan utamanya. Tapi ilahjy malas nak berkungfu dengan tulang, lebih senan guna ikan tongkol. Sekali hadap dah beres ketja. Mungkin rasanya berbeza antara kedua2 jenis ni. Terpulang masing2 nak cuba.
http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
10 April, 2014
600. SERUNDING IKAN TONGKOL
Sebenarnya ikan kembung bahan utamanya. Tapi ilahjy malas nak berkungfu dengan tulang, lebih senan guna ikan tongkol. Sekali hadap dah beres ketja. Mungkin rasanya berbeza antara kedua2 jenis ni. Terpulang masing2 nak cuba.
3 comments:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
mohon ambil resepi utk sya beri kepada abg ipar. Abg ipar adalah penternak ikan keli. Beliau ingin mengembangkan produk ikan keli ke pasaran. so.. sya nk cadangkan resepi ini utk di cuba. mana tahu mendapat sambutan. tq
ReplyDeleteMohon nak Cuba buat boleh....
ReplyDeleteResepi mcm senang Dan simple jee... Mohon halal dunia akhirat...
Mohon test resepi sis tq..mntk halal ye sis
ReplyDelete