25 May, 2014

641. MANGGO CASABLANCA KE2

Kali ke2 dgn idea yg terpenjuru....t.kasih...


Bahannya:

1 buku cheese tatura 250 gm
1 kotak whipping cream 200 ml
300 ml susu pekat
27 kpg biskut 4 segi
Buah mangga secukupnya

Caranya:

Putar cheese sehingga jembang , masukan susu prkat dah0n whipping cream
Putar lagi sehingga sebati.
Guna loyang 4 segi.
Tuang 3 senduk besar ke dasar loyang ratakan
Susun 9 kpg biskut.. ulang 3x , akhir sekali tuangkan dadukan mangga. Bekukan 4,5 jam dalam peti sejuk..


1 comment:

  1. amboihhh, jeles kita ni.. ni dah siaran ulangan dah ni kan kan kan

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini