18 September, 2015

765. PAU SUPERBAKE INTI JEM ROSSEL

allhamdulillah pau menggunakan superbake ini lembut sampai hari ke2.... tak perlu dipanaskan.




adunan naik membumbun

Bahan2nya:

250 gm tepung gandum
6 gm yis
3 sudu besar gula
1/2 sudu besar shortening
135 gm air ais

Caranya:

Campurkan kesemua bahan dan adun dengan mixer sehingga terbentuk doh kemudian masukan shortening.
teruskan sehingga adunan menjadi licin, perap dalam mixer sehingga naik berganda.
keluarkan dan tumbuk buang angin uli seketika.
bentuk dan masukan inti dan biarkan doh naik 2x 
kukus api perlahan selama 10mt atau masak.

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini