29 May, 2017

902. KASUI DANGDUT GEDIK GOYANG



Mmg sedap gilersss kasui dangdut nii
Jgn pernah nk ubah bahan2nya.
Bila sejuk smlman tak keras. Bila mkn panas2 mcm mkn dodoiiii u....
Dah sampai balik le KL winduunya dgn anak2 . Tp sayang ini kuih 2hari lepas.
Tak merasa lah depa ...

bahan

1  3/4  tpg gandum
1  3/4  tpg ubi kayu
5  cawan air
1  cawan gula pasir
1  cawan gula melaka@merah
1  sudu teh kapur makan
1  helai daun pandan

ps.. terlupa kicap pekat. yg hitam tuu dlm 2sdb. utk hitam.

caranya:
masak air, dan daun pandan dgn gula2 sampai hancur,tapis
campurkan kesemua bahan kacau sebati blend sehingga halus
sapu loyang dgn minyak, masukan bahan ,kukus sehingga 25mt.
gaul dengan kelapa bergaram.

1 comment:

  1. sedapnya kasui kak oi...

    dana tau mkn je, nk bt mmg idak la...
    kuih yg ssh nk jumpa yg sedap... kadang2 ada je yg kurangnya

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini