HAPPY BIRTHDAY TO ME AND MY FIRST GRANDSON KE 4 TAHUN.. 19 OGOS 23.
bahannya:
1 biji Cili merah
5 biji cili padi
Bawang besar
Bawang putih
1 sudu besar serbuk kari ikan
Caranya:
Kisar dengan air sehingga hancur
Panaskan dalam kuali sehingga mendidih
Masukan Nanas dipotong nipis
1 batang serai diketuk
Masak sehingga mendidih dan nanas empuk
Masukan 3keping ikan kering sepat benua
Masak sehingga mendidih baru ditambah santan pekat dan sedikit garam.
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini