02 January, 2009

22. APAM GULA HANGUS koleksiku 20thn lepas



APAM GULA HANGUS

Bahan

1 gelas gula ] cairkan menjadi gula hangus [tapi jangan sampai hangit laa..]
1/2 gelas air ]
1/2 gelas gula
3 biji telur
1 gelas santan atau fresh milk
2 1/2 gelas tepung gandum ]
2 s/k soda bikarbonat ] ayak

Cara:
1. Panaskan Kukusan.
2. Telur dan gula dipukul sehingga naik dan kembang.
3. Masukkan gula hangus dan tepung gandum dan soda bikarbonat.
4. Masukkan santan atau fresh milk dan gaul rata.
5. Masukkan adunan kedalam acuan pelastik kecil [acuan agar2].
6. Kukuskan selama 10 - 15 minit.
7. Sejukkan.

No comments:

Post a Comment

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini