05 July, 2010

217. shell sandwich.. nama baru jy beri

yg atas dah siap utk dimakan yg bawah ni baru lepas keluar dr oven. sengaja ilah jy letakkan lebihan roti menutupi inti sardin supaya tak membazir roti tuu
sarapan "12 tghari" 5 july 2010
assalammualaikum semua

pakabauuuu? waras? pahabaq?sihat ka?
mana satu ayat terpulang kat kita .. tak kira daerah mana mai.. pilih mana 1 mau nak tanya..hehe..
pagi tadi ilah jy p sekolah anak tgkatan 4 amek repotkad..ada 1 matapelajaran yg teruk sgt..dek an dah mengadu tak nak hadir sekolah masa ujian addmat tuu, tapi mama paksa p juga jwb la apa yg patut jgn dpt 0 dah ler..tup2 dpt 24 jer huuuuuuhuuuuuaaaaaaa......sian dek an...tapi cik gu tak mareee lak tuuu.... biasa ajer muka cik gu dek ann..mama nasihatkan dek ann berbaik dgn kwn yg paling tinggi markahnye...minta pandangan dan ilmu dr kwn tuu yg dpt 74 tuu.. wlpun dek ann dah p 2yen apa nak buat tu jer yg dpt...

selepas balik dr sekolah peroitt dah berbunyi singgah beli ikan sardin dan roti nak buat sarapan shell sandwich spt SUZI RESEPI DAN CERITA DIPERANTAUAN buat...pagi tadi seblum p sekolah ilah jy sempat buka blog dan bertandang ke dapo suzi di tronoh tuuu dulu beliau di jepunggg.. p/s (((maaff..akak terluper suzi..baru balik dari adelaide ...))) dah balik malaysia dia jarang keudara..sesekali keudara apa lagi akak ciplak la resepi mu wahai adinda suzi cyg... terima kasih... jom layannnn resepi yg biasa kita buat ni..cuma guna acuan tart jer buat sarang roti tuuu..
tapi sedap laa sebb rangguppppp berderappp rappp..bukan raps..hehe kalau sandwich biasa tu lembut sgt.. kalu mkn 2 kpg dah mual..tapi yg ni akak makan 3 keping masih sedap...dan tak mual...

resepi inti sardin macam selalu kita buat..
ilah jy tak masak sebab nanti nak dibakar bersama roti..

amek roti sekeping digelek nipis dan terap/masukan dlm acuan tart. tekankan supaya melekat dan potong lebihannya separas acuan tart. bakar 180 drj selama 10 mt atau sampai sedikit perang. keluarkan dari oven, masukkan inti suku dr acuan. tutupi dgn lebihan roti tadi yg kita potong memanjang. bakar selama 10 mt angkat dan hiaslah...ilah jy picitkan sos salad dan sos buah2an..yg ada hujung2 jer tu..hihiii

tak sempat nak hias cantik2 tadi peroit dah bertempikkkk lapauuu.. terus ngapppp jam tu juga berderap2.. sian sulung kusss puasa sunattt hari ni.. mama tak dpt join..huhuuu..

3 comments:

  1. salam akak..wah cpt je dah try. bagus...bagus....
    nanti blh pelbagaikan inti.

    # akak, pembetulan, sy balik dr Adelaide...bkn Jepung hehehe...

    ReplyDelete
  2. Assallamualaikum Jy,
    Mama tengok gambar pun dah tau sedapnya!

    Mudah dan tak banyak kerenah..boleh buat peneman kopi masa anak teruna tengok World cup..

    ReplyDelete
  3. 2 suzi..
    heheh maaff terluper ...maklum laa kwang2

    2 mama nadz
    ya la musim demam bola ni kan..hhehe..jgn cik gu demam dah la habis anak2 di sekolah hehe jangkit..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini