http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
22 July, 2010
228. ising keras...
kalu bawa utk pengantin perjalanan nan jauh sesuai la kot.. sekadar kongsi pengalaman jer
ada sapa2 yg lebih pandai buat ising yg tidak terpalit dijari bila disentuh? maaf ilah jy hanya buat tetiba jer ising tu kerassss maka ilah jy teruskan dgn resepi ini.. jommm kita kongsi bersama..
senang dan ringkas jer...
bahan:
2 cawan gula ising
1/4 cawan shortening
susu cair
putar gula ising dgn shortening sehingga bersatu, masukkan 2 sudu besar susu cair teruskan memutar sehingga gebu. kalu masih keras tambah sikit2 susu sampai bahan ini bersatu dan diputar sehingga gebu... harap kalian faham.
dah boleh digunakan. setelah dideco tunggu lah beberapa minit.(( ilah jy tak ingat )) ia kan mengeras tapi kalu masukkan dlm tupperware ising ini akan kembali normal... kalu tak silap...lahhh..
maklumlah kita bukan pakar cuma berdasarkan pengalaman saja..
selamat mencuba kalau tak jadi jgn mareee...huhuuuu
1 comment:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
Salam kak, mmg 1/4 cwn shortening jer utk 2 cwn gula icing? Habis berterbangan gula icing saya!!
ReplyDeletePastu rasa nyer kureng skit yek!!