sebenarnya yg hijau tu pandan yg pink tu kepala santan. 2 hari dihidangkan dlm versi berlainan..
ada kisah disebalik sagu dan lompat tikan dibawah ni.... nak tahu ker?? anak bongsu suka makan sagu gumpal, ilahjy suka makan lompat tikam... apa lagi ilah jy satukan ke dua2 dlm 1 mangkuk.. baru adil.. sedap juga niiiii..walaupun pelik.... nampak warna warni...tapi diatas kami makan asing2 seperti resepi asal... hehehe...
hari berganti hari terlalu cepat sekali ya kawan2..
dah masuk jumaat lagi hari ini.. kemarin dan semalam ilahjy layan anak2 dan en hubby berpuasa.. dgn menyediakan beberapa jenis pencuci mulut .. yg resepi nya dah dibuat di N3 lama... cuma sekadar jamu mata saja hari ni... sila rujuk bahagian apam dan talam/ kuih melayu
salam... amboi akak sedapnya menarik lg.. teringat plk sy hr raya yg lepas nie.. member ofis bw lompat tikam first time makan sedap sgt xrugi rasa masa tu.. tapi entah bila sy nak rasa lg... lau ada resepinye mgkin boleh wat kot...
ReplyDeletewkslm carmila
ReplyDeletenama kak juga milah..nama asal..jamilah ditukar semasa mak daftar surat lahir..
buatlah mmg sedap lihat kuih melayu kalu tak silap.. resepi kak amek ddr kak ummi kuatan dia amek dr chef hanieliza..lembut gedik2 lagi..
haih bestnye la haiiiii...
ReplyDelete