http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
24 March, 2011
289. minum petang dgn apam beras
tepung beras habis.. dah siap semua bahan tup2 siberas tak dak.. apa lagi jam 9.30 pagi tadi turun ke kedai bawah ni.. beli lah sebungkus.. pastu perap dari jam 10 tadi sampai jam 3.30 ptg terus kukus dan siap bungkuskan utk kawan di PERNAMA tu. dan utk anak ke 3 dek ann bawa g tuisyen, mama amek dek kat sekolah jam 4.30 terus ke tuisyen di setiawangsa.. semoga dek ann dpt makan dgn kawan2 dia.. kesian tentu lapar dah petang2 ni..
yg ilah jy jelesy sgt tu kat semua dapo kawan2 buat kek tea kastard tuuu..mungkin malam ni kot mengekek pula.. nak cuba tapi ingt nak guna filling lain kot...hehe..
resepi dlm N3 lama nak masuk juga ker? siaran ulangan ni biasalah ilahjy cedok dr dapo yatie sinar kehidupanku...tah berapa kali buat apam rasa dekat 10 kali tapi tak jemu..lagipun senang sgt..
bahan: ulang tayang
2 cawan nasi
2 1/2 cawan air
1 1/2 gula pasir
mesin sehingga halus bahan ni.. kemudian campurkan ke dalam bahan di bawah ni sehingga sebati perap la 3 jam..kukus lah api kuat selama 25 minit.
2 cawan tepung beras
2 cawan tepung gandum
2 sudu kecil yis mauripan
ilahjy guna perasa jagung dan sirap ros.. yg paling sedap sirap ros ..besttt wangiiii..
4 comments:
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini
salam Illah,
ReplyDeletekadang kala wat apam sedap gak...
kita pun dah agak lama tak mengapam..
kak, sedapnya apam tu...warna pun cun nk rasa pun dh abis tu jamu mata jer lah...hehe msk ayam asam tempoyak tu pun nampak sedap jer..bagus tak bubuh santan tu kan.
ReplyDeletewahhh apam beras tu mmg peberet..'berhantu' klu nampak..kejap je licinn..hehe
ReplyDelete2 nazrah
ReplyDeletesama lah kita..sekejap jer cicah dgn kelapa sedap...
2 nieza
ada lagi sampai hari ni..2 hari baru habis simpan dlm tupperware tahan lama
ya mmg kalu guna santan nanti naik la lemak kita hehehe
2 lyza
berhantuuu? hehehe takutttt..