selamat awal pagi jam menunjukkan 12.48.
tadi dah tido pastu terbangun kemas2 dapo membasuh apa yg patut kat sinki kemas2 sbb tak mau ada cik lipas jerman tu membiak.. kalu ada sampah pasti dia pesta kat dapo.. .. puas sembur dan taruk serai wangi punya ubat dia tetap maiii sebab cik pas man tu boleh terbang dari sebelah dapo jiran merayap dan membiak dgn cepat.. selalu buat operasi bila bangun 2 3 pagi.. masa ni lah dia berkawat... hahaha.. pantang akusss jumpa pasti aku rembat dgn spry .. kalian tahu ker apa itu lipas jerman???? nanti ilahjy buat N3 pasai dia supaya kalian kenal... kalu ada lipas ni lipas besar mcam selalu kita jumpa yg busuuuukkk tu tak akan hidup .. lipas jerman ni dia tak busukk tapi ilah jy sakit hati sebab dia jahat.... kalu makanan tak bertutup dgn baik pasti dia masuk.. contoh kita letak dlm piring ..wah wah bukan main dia suka.. rasanya lipas gedabak tu tak pula suka masuk dlm makanan... so so so so.. byknya soooo hehehe kesemua makanan tak pernah ilah jy terlepas pandang... selalu ilah jy guna daun serai wangi ori tu mmg berkesan lah...
dah dah jangan nak belitiaq ilah oiii apa ceta ni? ce cite ce cite! pasal tayangan kek batik lagi tuuu hehehe... buat petang 6 april 2011 tapi kena tunggu keras baru potong. potong lepas makan malam .. ilah jy sgt suka resepi dari hasue ini kali ke2 dah buat.. si ana yg minta >pandainya ana minta dgn kak piqa.. mama yg terdengar terus jer buat sbb bahan2 semua dah ada.. layan jer laaa.. leh buat sarapan 7 april...
nanti ilah jy masukkan resepi yaaa nak tido dulu dah lenguh pinggang do lelama ...esok pagi la layan resepi ulang tayang nieee...
bahan: ilah jy dah olah ikut selera sendiri...
3 cawan tepung gandum
1 cawan susu cair
1/2 cawan susu pekat
3/4 cawan gula
1/2 cawan marjerin
1/2 cawan kacang tanah yg digoreng dan mesin halus
4 biji telur
1 cawan milo
1/2 cawan serbuk koko
sepeket biskut marie/tinggalkan dlm 20 keping>>kalu suka habiskan
cara:
1.telur, marjerin , gula dikacau sebati.
2.masukkan tepung dan lain2 bahan sehingga rata
3.panaskan dalam kuali yg besar supaya senang nak kacau.masak sehingga bertukar warna. kacau guna senduk yg nipis supaya senang nak kaup lapisan bawah..
4.setelah bertukar warna patahkan biskut marie. masukkan dlm adunan tadi. matikan api. kacau sehingga biskut dan adunan bercampur rata. sediakan loyang tinggi. 10 x 10x3
alas dengan kertas letakkan adunan dan tekan mampatkan dan tutup dgn lebihan kertas tadi dan bekukan dlm peti sejuk selama 3 jam.
nuffnang_bid = "7879ec5a1b7ef8aca938c048f2611c9a";
Saya mai lagi ni kak..mai nk mkn kek batik lak...hehe mimpi apa tu bgn tidoq pi cari lipas jerman lak tu...haha lawakla kak ilah ni mcm mana rupa lipas Jerman tu jauh dia berjln sampai ke sana tu..hehe
ReplyDeletehehe nanti la kak ilah buat N3 nak kena cari la dia sorok rata.. dia keluar time cengini jer nieza.. dia laju tapi cepat mati kena air jer mati...sekali jentik dah mati dah,... tapi kak gerammm selagi tak mati semua cucu cicit dia kak mesti spryyy ..eeee gerammm..
ReplyDeletewahh..kak ilah..kek batik lagi..
ReplyDeletesedappnya..rajin akak buat...
buat kek batik, pakai kain batik.. nampak cantik.. terbaekkkkk!!!
ReplyDeletecantik tersusun jer kek batik tu...cantik cantik...saya suker...
ReplyDelete2 mas
ReplyDeletemesti sedap sbb ada lemakk kacang goreng
2sari
wah mcm pantun2 la pula sari hehehe..
2 nazrah
nanti nazrah kena cuba tauuu sdap..
terimalah award dari saya yee...
ReplyDeleteSalam kak ilah..
ReplyDeleteRajin akak membatik.. Datang umah Naz ye amik award utk akak ku sayang...
Ni linknye: http://ovenkecil.blogspot.com/2011/04/thanks-nieza-dear.html