12 January, 2014

561. TAKOYAKI KUEH JEPUN

Tak maooo tak maooo nasiiiii ganti cucur jepun pun dah ok.. kenyang juga malam tadi..  Hiasan seaweed dan bonito flake  yang membuatkan selera meletup2 dalam mulut. 8 biji sekali hadap tak perasan.... jangan rasa pelik yee.. tak cuba tak tau..tak buat lagi rugi.. kalu beli 3 biji rm4.50 buat sendiri puas hati nak perasa apa... jom layan kueh jepun pula..  bahan2 bukan susah.. tak maooo ikut resepi .. cipta sendiri mcm ilahjy... malas bagai nak buka resepi. Tabur jer... hikhik...
Tepung gandum
Telur 
Air ais
Lada sulah
Garam 
Kicap

Bancuhan cair sedikt dari dadar.

Inti dalam hirisan kobis dan sosej atau apa saja yang kita suka

Hiasan bonito flake, sea weed, sos cili, thousand island semua boleh janji sesedap rasa kita

http://ilahmasakanku.blogspot.com/search?q=takoyaki
Sila klik sini untuk resepi lengkap dan pelbagai gambar sebagai panduan

1 comment:

  1. suke sgt mkn benda alah nih terutama yg ada sutun kurita dlm nyer.. tp nyer takde bekas lah nk bt n tkt bt tak jd heheheh

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini