Selepas subuh tadi projek bermula tanpa perancangan.
Bubur chacha untuk dibawa ke taman tasik, latihan akhir sempena maulidul rasul esok 14 jan 2014. Jemput2 pedas, jagung kobis berperisa ikan bilis ini untuk sarapan kami sekeluarga.
Ke dua2 menu ada mengandungi jagung yg dibeli dari kuala selangor seminggu lepas... kg sg haji dorani. Semasa percutian kami sekeluarga di sekinchan resort.
Labu, jagung, sagu, sekoteng, gula apong, gula pasir dan santan
Cili besar, cili padi, ikan bilis, bawang besar, telur, garam
Dimesin halus bersama air
Tepung gandum ayak dengan soda baikabonat, kobis diracik halus,
Bancuh sebati campur sedikit minyak panas.
Sedia untuk digoreng.
No comments:
Post a Comment
terima kasih kerana sudi bual cara...
insyllh ada masa ilahjy cuba balas ya...
harap maaf terpaksa tutup utk ANYONE komen
sebab ada org amek kesempatan iklan kotor disini.
Lagi satu yg masuk komen suka menyamar, komen yg tak sedap dibaca..
Terpaksa ilahjy sekat.. mohon maaf atas kesulitan ini