inilah hasil nya setelah dibakar 10 minit dgn suhu 170 drjah. selepas tu bekukan dlm petiais.. baru lah enak dimakan sbb keju nya cair tak berapa sedap gi kunyah...
bakar dlm suhu 170 darjah selama 20 minit dan keluarkan dari acuan sedia utk digunakan
bahan:
360 gm mentega
360 gm gula halus
600 gm tepung gandum
2 susu besar susu tepung
gaulkan menjadi serbuk roti masukkan pula
2 biji telur dan diuli sehingga lembut dan simpan dlm petiais selama 20 minit
keluarkan dan terap dlm acuan pilihan spt digambar dan bakar 170 drjh selama 20 minit
lebih kurang 60 keping dapat dari adunan ini
isikan inti bluberry dan cream cheese yg diputar....bakar semula dlm 10 minit sahaja.
keluarkan dan sejukan dlm petiais sebentar supaya cream keras
bahan inti:
krim atasnya:
2 buku krim keju ( philadelpia) dah mahai dah la ni dekat 10rm sebuku..huhuhu
80 gm gula halus
40 gm marjerin kalu bater lagi sedap laaa
2 biji telur
6 sudu besar susu cair lebih sikit tak pee nanti krim tu cair sikit.. jimat laa hahaha
caranya:
putar keju, marjerin, gula sehingga jadi krim, masukkan telur dan susu cair kacau sebati.
inti:
blueberry, strawberry, nenas, mangga, dll yg anda suka utk intinya
No comments:
Post a Comment