terima kasih kerana sudi ikut kusss

Nuffnang 2018

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








19 October, 2012

454. KEK LAPIS CHEESE PESONA

SEMPENA  HARI ULANG  TAHUN  KELAHIRAN EN  HB KUSSS 18  OKT

ALKISAH  ...  nak  buat  sebiji  kek  siap  isingnya.
sekali kumpul2  bahan  dak2  teluq  tak  de stok..  mentang2  dah  3  minggu  bz  sepanjang  bulan  nie...  sampai   dak2  teluq  habis  tak  perasan.  nampak  sangatlah  tak  masuk  dapo hehehe..
disebabkan  bahan2  dah  ada  cuma  teluq  jer  tak  dak..  ilah  jy  teringat  TIRAMITSU..  terus  buka  blog  nor  secubit  garam..  semua  tiramisu   di print  buat  sekian  kalinya... buatnya  tidak,  haha..  memang  dasar   rajen  betul  ilahjy  ni..   sekali  terpandang  bahagian  bawah  scrool  tiramitsu..  ilahjy nampak   kek  pesona  ni..  tau dah  ramai  dah buat  sejak  setahun  lalu..  tapi  ilahjy  takut  lemak  bertepu   dlm  urat  darah  ni..  tka  berani  nak  sentuh  resepi  ni.. resepi  ni  semua  org  tahu  adik  hasue  yg  perkenalkan iaitu bro ryoazhar. menjalar  ke  semua  dapo..  org  terakhir  ilahjy  akan  cuba buat.. maka inilah  hasilnya  hasil   sekodeng  dari  dapo  nor secubit  garam...
semua  buat  separuh  bahan.  dapat  3  lapis  jer..  tu   pun  tak  dan  beku kena  potong  sebab  dah  malam..anak2  nak  ajak  tiup lilin  utk  abah yg  baru  balik  solat  isyak.. hasilnya  sehingga  menjilat   jari.  selepas  makan  ilahjy  terus  makan  ubat  kolestrol.. huahuaa...  

KEK  TAK  SEMPAT   NAK  MEMBEKU  DAH  KENA  POTONG 

disini  ilahjy  memohon  utk  disalin  resepi di  muka  dapo  kusss  pula  terima  kasih  pada  adiK  hasue yg  encem  tu  dan  nor.. semoga  kita  mendapat   berkat.  jgn  mendapat  lemak  tepu  dah  ler..ternak  lemak  hehehe.. eemmm  jgn  mare  jom  layan  resepi  mudah  nie (maaf  ilahjy  guna  biskut  marie  biasa sbb  tu  kala  tak   menawan) siapa  nak  menawan  sila  ke  dapo  nor secubit  garam  ya
http://www.secubitgaramnor67.com/search?q=kek++lapis++cheese+persona+

bahan:

A:
2 bungkus  biskut  merie
500 ml  susu  segar dipanaskan

B:
500  cream  cheese
10 ml  susu segar
1/2  cawan  gula halus

caranya:

1.  alaskan  bekas  dgn  plastik/kertas  minyak
2.  pukul bahan  B  sehingga  berkrim.
3.  celupka  1  saat  biskut  dalam  susu  segar  panas  tadi
4.  susunkan  ke  dasar bekas.
5.  sapukan  nipis2 dan  rata2   cream  yg  diputar  tadi
6.  susun  lagi dan  ulangi  mencelup  biskut buat  sehingga  habis
7. akhiri  dengan  lapisan  cream.
8. blend halus biskut bersama  serbuk  milo  dan  sedikit  serbuk  nescafe sehingga  halus(yg  ni  ilah jy  tambah  ya)  tapiskan  dan  ratakan  keatas  kek tadi
     nota:  semasa  lapisan  ke  2  ilahjy  picitkan  selapis  blueberry filling utk  mendapatkan  keenakan  dan  kemanisan  yg  ummppphhh hehe
9.  bekukan  selama  6 jam.  baru  dipotong.

No comments: