Bahan2 pastry:
250 gm tepung gandum
150 gm butter
1 biji telur
2 sudu air
Sedikit esen vanilla
Caranya:
jadikan tepung dan butter serbuk roti. Masukan kesemua bahan dan gaul rata uli seketika. Simpan dalam peti sejuk. Sementara itu sediakan inti pie.
Keluarkan dari peti sejuk dan rehat sebentar kemudian uli dan canai
Letakan ke dalam peti tin cucuk2 dan bakar seketika. Kemudian baru masukkan inti... terus dibakar sehingga masak.
suhu 200 darjah selama 25 mt atau sehingga kulit pie keemasan.
Bahan2 inti labu manis.
300 gm isi labu yang dikukus dan dilenyek halus
3 biji telur ayam
150 gm gula perang atau pasir
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu makan cream cheesse
1 cawan susu cair
1/2 cawan santan kotak
Caranya:
Blend kesemua bahan masuk kan ke dalam pastry yang dibakar terlebih dahulu.
Bakar sehingga masak.
No comments:
Post a Comment