
hehe idak la manis mcm guna susu pekat ... sampai terpaksa cicah lagi si dulche ni kat piring berasingan ahaksss mau terkena cing manis nanti huhuhuu..

bayangkan betapa comelllllnye dieee ilah jy guna piring cawan jer... utk letak si dulche balls ni

leche ni ilah jy guna krimer..masak 4 jam biar sejuk 3 jam baru buka
masak utk minum petang 14 july 2010

sempena perasmian mould baru ni ilah jy meredah jua dgn resepi ini, walaupun ini rumah tokoyaki ..ilah amek resepi dari dapo home kreation..dah lama dah amek tapi baru hari ni buat perasmian hehe.. sbb org baru ni jauh sgt ia datang dari BAH DULU BARU HUJAN...BAHRAIN... jasa maz akak kenangi..cantik betoiii acuan ni ..maksud akak mudah lekang dan tersangat comel lak tu... nanti bila bahan2 utk buat tokoyaki dah ada akak akan cuba masak guna acuan ni yer... tungguuuu...
sapa nak resepi dulche balls ni meh ilah jy kopi dr H. K...layanzzzzz... resepi asal kaya balls
bahan:
250 gm tepung gandum diayak bersama
1 sudu teh baking powder dan
secubit garam
putar sehingga kembang
125 g marjerin dgn
75 g gula halus
masukkan 4 biji telur putar sebati masukkan tepung tadi berselang seli dgn
200ml susu segar/ilah jy guna 3 sudu besar susu tepung campur air jadikan 200ml
masukkan sedikit esen vanilla dan sedikit pewarna kuning
dan teruskan membakar dlm oven. masukan separuh adunan dan msukkan dulche dan tutupi dgn adunan dan bakar sehingga masak.
No comments:
Post a Comment