SEMALAM ILAHJY PAMERKAN ULAMAN DARI DAUN PUCUK BEKA DAN CEMPERAI
hari ini ilahjy tayangkan masak lemak cili padi ikan siakap bersama DAUN CEMPERAI
keenakan daun ini bila dikunyah amatlah sedap...ada sikit2 liatnya..tapi jgn amek yg dah tua liat teramat.. walaupun nampak lembut sebenarnya dah tua..sebab warnanya masih hijau muda..
pernah ilahjy masukkan dalam rendang ayam .. pun sedap juga macam daun salam...
masak lemak ilahjy ni sangat simple..cili merah, cili padi, bawang besar, halia, kunyit hidup dan santan
buat ulam pun sedap
yang bawah ni pula kerabu nenas bersama timun dan tomato untuk membuang kolestrol ilahjy yg makin menebal ...cuma masukan air belacan dan hirisan bawang besar jer...
3 comments:
jadi lapar nengok lauk kak ilah tu...
sedapppnya..
sedapnya kak ilah... rindu sy nak mkn pucuk cemperai.. payah nak jumpa & sebenarnya sy tak berapa kenal ngan pucuk cemperai tu.. hihi.. selalu yg beli mesti husband & saya tukang masak je...
sedapnya Ilah rindu jugak nk makan yg ala kampong ni mesti tambah nasi berkali2 ni kan
Post a Comment