terima kasih kerana sudi ikut kusss

Nuffnang 2018

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








08 January, 2009

32. CHAR KUEY TEOW OLAHANKU

muat turun 1 mei 09


CHAR KUEY TEOW olahanku

Bahan:

1 cawan Kuey teow yang halus
3 ekor Udang besar
5 biji Kerang
Daun kucai
taugeh
1 biji telur
Air rebusan ayam
Sedikit Kicap pekat
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar cili mesin

Caranya:

1.tumiskan cili, masukan udang dan kerang bersama kicap, air rebusan ayam
2. setelahh mendidih masukan daun kucai dan taugeh sos tiram
3.masukan kuey teow dan telur sehingga masak.

PETUA DARI EMAIL GROUP

Kalau nak buat char kuey tiaw, tak boleh pakai kuey tiaw yang biasa, kena beli yang halus...kat chow kit ada jual...memang betul dia ada kicap untuk char kuey tiaw tu...itu yang menjadi resepi rahsia...biasanya kicap ni terdiri dari kicap cair, sos tiram, sos ikan cina (bukan siam punye), garam, gula, dan paling banyak taruk ialah ajinomoto... tu yang rasa sedap tu...kalau dah ada kicap ni senang masak. Minyak yang nak tumis bawang putih kena campur minyak bijan....lepas bawang putih hampis hangus masukkan cili boh tumis sampai masak...pas tu bubuh air rebusan kepala udang+bawang putih...pas tu baru taruk kicap, telur, kucai, togeh...las sekalu masukkan kuey tiaw, kacau jangan lama agak sebati..pas tu yum yum yum...boleh ler makan...

No comments: