Sedang tengok tv, Tetiba Tekak Ni Terasa Nak Mkn Cendol. Terus Ke Dapo Dalam 1/2 Jam Jer Dah Siap. Resepi Yg Ada Tak Sempat Nk Jengah2. Terus Campak2 Jer Dalam Periuk Non Stick Vantage Tuuu..
Kali Ni Ilahjy Guna Tepung Beras Bahan Utama, Tepung jagung Dan Tepung Ubi Sedikit Air Kapur, Pewarna Hijau atau Air Daun Pandan Secukup Hingga Adunan Jadi Pekat Berketul2 Tapi Tak Keras Tak lembut.
Tekan Guna Penapis Pisang Goreng.
Maaf Baru Nak Publish N3 Ni. Ilahjy Terlupa.dibuat Seminggu Sebelum Puasa.
Sila Klik Di Link Utk Resepi Yg Telah Ilahjy Buat Sblmnya.
3 comments:
naper tak tayang step2 dia kak?maklum org tak reti bt... lainla akak yg dh teror 30min je udah siap
http://ilahmasakanku.blogspot.com/search?q=cendol
Kat Link Ni ada sikit.. Nanti Kalu Buat Lagi Kak Cuba Yaaa Masukan Step..
salam. ma senang je. nak buat la! tapi kalau tak pakai kapur boleh ke?
Post a Comment