cari mentarang dapat benda ni... tah bila nak jumpa mentarang tuuu..ada sesapa nak tolong ker??
hari ni 1 march lin dr alor gajah beritahu namanya SEPAHAT.. maceh lin....teman bloger dan respeks group...
masak yg termudah jer..goreng kunyit jer.. memula mesti belah dulu siput tu utk keluarkan kandungan pasirnya..seperti udang punya kotoran.. pastu goreng laa..kalu rebus pun ok juga..sekilo rm7.. hanya ini jer yg ada pagi tuuu di pasar tani melawati.. terlewat sikit jer dah kehabisan... isinya agak liat..bentuknya hehehe..agak kurang ....cantikkk.. sebab bukan org namanya pun siput..kan kannn..
http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
IKLAN KE3 -ILAHJY
RESEPI SUMBANGAN JY
sahabat yg rajen bicara
AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.
SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.
SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.
ilah1908@gmail.com
jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.
TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***
RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya
KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013
SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
hari ini 7 feb 2017
|
20 February, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
5 comments:
siput buluh kot...hehehe..ingat2 lupa gak nih..
buloh pun buloh dek oiii ..tapi memang serupa buluh kan..kann.. isinya liat laaa tak berapa sedap...
Salam,
Saya tinggal di Kuching. Kalau kat sini kita panggil "ambal". Sekilo RM8.00. Sebelum dimasak, direndam dalam air bersih selama 2-3 jam untuk membuang pasir. Selalu kita masak rebus dengan serai.
Salam,
Di Kuching dipanggil "ambal". Misti direndak selama 2-3 jam untuk membuang pasir. Selalu dimasak rebus dgn serai.
2 abg sulung:
ooo ambal.. semenanjung tah apa namanyee tak ingat dah.. sbb jarang makan..
Post a Comment