terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.







28 August, 2010

237. nonstik pan dan acuan takoyaki ke 2

GAMBAR kecik di atas tuu acuan takoyaki pertama kuss dari maz ada 9 lubang, yg baru beli ni cuma 7 jer dek krn tamak beli lagi hehehehe.. mr hubby siap jeling2 "manja" lagi... duit kocek kusss laaaa
MAAAAAAFFFF MAMA HANA JEPUN, KAK INA KL DAN MAZ SUBANG JAYA kuih ni tak jadikkkkkk tapi sodapppppp juga laaaa, tak mulattttt sbb pestime buat kan kan.. nanti ilahjy cuba lagi....sampai mulattt2 yee.. sampai umah jam 3 jam 4 terus membulatkan benda ni hehehe...tak rehat...penat weyyy...tapi kenyangg..hentam saja laaa labuuu hiasan tuuu apa yg ada.. janji leh sumbat moloit mak long ni hihi
AL KISAH JOM BACA.... TAK DAK DLM PERANCANGAN PONGGG

hari ni sabtu 28 ogos kami sekeluarga ke masjid india mencari jubah anak2 yg akan di pakai pada hari raya nanti selain baju kurung tema pada thn ini hitam putih... dan jubah hitam..
dari jam 9 pagi kami dah sampai di situ..wah ingat kami yg paling awal rupanya kat depan SOGO macam ulat.. ramai nya menunggu depan pintu.. tapi itu bukan tempat kegemaran akusss... kami lebih suka ke jalanmasjid india bersebelahan je.. byk pilihan terutama gerai2 yg tumbuh macam lumut hehehe...
puas juga berpusing2 kaki dan lutut dah sakit..muncung mr abah dah pjg krn penat ... kena layan ragam ANAK2 selagi tak puas hati jubah tuuu.. akhir misi dah selesai.. kami Balik jam 1.30 hari terus ke care4 wangsa maju pula utk beli sedikit barang2 dapo yg dah kering macam musim tengkujuh.. tadi lumut tumbuh musim ujan hahaha....
sampai di c4 aku masuk ikut celah2 kaunter bayar.. malas nak masuk ikut pintu depan yg jauh nunnnn... penat kat masjid india tak habis lagi wpun tak posaaa..mana leh minum weyyyy..malu laa kat anak2...
nak tak nak kena cari mr abah dgn anak2 2 org lagi yg masuk ikut depan dgn troli.. jalan2 terjumpa laaaaa benda2 idaman kalbu kussss ini....aku tak perasan langsung kehadiran mereka hahaha sebab tak pernah ada sebelum niiiiiii sumpahhhhh!!!! kalau tahu tidak lah akusss susahkan chik mimi..ampun ya dikkkk!!!... aku tahu laa, c4 tu tmpat kami bersantai saban minggu mesti lah pasan ada org baru di situ .. apa lagi aku terus capai pan2 itussss dan lihat jenama.. tinjau2 sama dgn yg diidamkan apa lagi walaupun mahal sikit dari cik mimi, aku beli juaaa sebab dah tak sabar nak masak resepi berkaitan dgn ke dua2 pan ini...mari kita lihat hasil nya..
tapi maaf ya mama hana jepun, kak ina KL dan jua adik kesygn maz shah alam...
ketiga2 resepi jadi rujukan kusss tapi bahan2 tak ada..sbb c4 tak da jual bahan2 tsbt... dek kerana nak makan, apa yg ada ilah jy teruskan misiiii..janji ada rupa,rasa lain tak peee.. tapi krn tak posa 7 biji ku telannnn kenyanggggg.. sebab besar2 saiznyaaa mak aiiii penuh mulut kusss... ikut resepi dlm dapo maz, ilah jy buat dpt 20 biji tapi ilah jy buat 2 x ... sbb tak cukup ngeh ngeh ngehhhhh kelaparan penat di masjid india tadiiii hikhikkkk tak maluuuuu kabau kat org...

begitu lahhh sudahnya ceta yg tak disangka hari ini.. maz!! akak ada 2 lahhh koleksi acuan takoyaki ni
....besttt...

6 comments:

cikmanggis said...

eh akak nak g serbu c4 la pai ni.Berapa hinggit pan tu?takoyaki pan?..dah lama tak p sana>...

maz said...

salam kak..waaa..smpai 2 tu..tkpe kak smpan brang2 mcm ni xrgi..akan dtg lgi naik reganya kan..kita pun ada 2 jgk..hehe..kat bhrain pun ada yg bntuk bolat mcm kak bru bli tu..dri india..tpi saiz lobangnya bsr skit kan..lgi mhal dri acuan tkyki jpung tu..

ilahjy said...

kak cm dah p ker c4? pagi tadi jam 10 ilah p lagi c4 kali ni ada promoter beri keterangan ada pan yg dah habis stok..pejabat depa kat bt caves jer kak... ilah dpt tau kat giant mahal sikit... kat c4 ni murah dan tak tahu smpi bila benda ni ada dic2...pestime ada ni..

2maz
yaaa jenis dari india la ni maz..akak amek jer laaa ada 2 cepat sikit masak...tapi yg kak beli ni besar sikit..sbb tu penuh mulut hehehe yg maz tu best comellll cun cun jer dgn mulut kita ala ala malu gitu bila makan..yg baru beli ni tangkap gemuk pipi kita hahaha...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam kak ilah..
puas saya cari2 kat mana lah ada jual acuan takoyaki tu.. nanti nak try carik2 kat c4 pulak manalah tau ada rezeki sy.. hehehe.. kalau takde.. nak kecek ngan kak ilah jual kat saya satu acuan tu boleh tak? hehehee....

schakeyra said...

salam, nak tanya,

berapa harga pan takoyaki yang 9 lubang tu? kat mana nak beli?

and berapa harga yang 7 lubang tu? and sam, beli kat mana...

please reply yer sis.. ni email saya: norschakeyra@gmail.com

munira zull said...

assalam..akak beli tako pan kat mana??sy dh penat mencr..blh bgtau brp regenye..email sy miszrainbow86@gmail.com..trm ksh