Orang sudah belayar ke tengah lautan ilahjy baru nak membina bot
Apa nak kata sudah suratan... kek cis leleh baru nak bertaut... bukan tak teringin.. tapi seru belum tiba.. akhirnya terlaksana jua apa yg dicita.. tapi kena hati2 bagi org yg tinggi kolestrol macam ilahjy ni... lemak tepu yg teramat tinggi boleh membahayakan.. ketika ilahjy buat post ni.. kepala sudah pusing2 pening... agaknya kolestrol naik mendadak krn kek ni.. adoii aiii mcm mn lah org lain yg memakan jek ni yeee kalian tak cek ke darah ada tak lemak tepu niii
Apa pun jom layan resepinya
Bahan kek:
100 gm tepung gandum
60 gm tepung jagung
100 gm gula halus
4 biji telur
2 biji kuning telur
2 sudu besar ovellet
1 sudu teh baking powder
50 ml air ais
1 sudu teh esen vanilla
75 gm mentega cair
Caranya:
Ayak kesemua bahan kering.
Campurkan kesemua bahan putar sehingga gebu dan putih
Masukkan mentega cair putar sebati
Panaskan oven 150 darjah. Bakar selama 25mt...
Bahan untuk cheese cair:
250 gm krim cheese
120 gm susu pekat
50 ml susu cair
Caranya:
Campur kesemua putar sehingga sebati
Parutan keju:
1 buku cheddar cheese
2 comments:
mata yg menengok nih pun rasa dh meleleh dh air liur
Salam,
Baru tau cara buat cheese meleleh tu...patutla rasa susu...memang bubuh susu..hehe...tq share resepi :)
Post a Comment