TAK DE BAHAN KIMIA YEEE HARI NI....
Wahhh mesti pelik kan... jangan buat2 tak faham yeee... kena faham makanan di malaysia ni pelbagai citarasanya.... hari ini amat kecewa. Buka fb terus nampak org pm kat mesej. Dia tak faham apa yg ilahjy komen. Walaupun niat dan ayat tu memuji dia. Sebab dia memuji diri buat benda tu jadi.. takanlah pula kita nak mengeji. Mentang dia bisnes2 online... dia ingat apa je dia buat semua terbaik.. bila kita nak menjadi usahawan berjaya kena terima semua teguran dgn positif. Pada hal komen tu terlalu ringkas dan padat. Menyebabkan seorg pendidik macam dia tak memahami. Nasib baik aku bukan pendidik. Kalu tak hancusss murid2 ku hahahaha sebab aku suka buat org salah faham.
Ok laa pengajaran buat aku. Lain kali jgn memuji org dgn ayat yg padat dan ringkas. Puji lah tinggi2 dan lambung2 laaah org dgn ayat yg penuh bermakna, biar semesta alam dpt faham isi pujian. Dan org lain boleh oder dgn dia.. hahaha kelakauuuu betul..macam2 perangai manusia ni...
Ok lah jom tengok resepi ni. Ringkas yeeee.. ikut mood hari ni.
Buat sambal belacan macam biasa.
Potong bawang
Perah asam limau purut dan potong nipis2 kulitnya
Gaul rata. Sedia utk dimakan.
2 comments:
assalam ilah, sambal belacan boh limau purut kaknoor tak pernah buat takut pait, kalau limau selalu guna utk luaran je,kalau sedap boleh try jugak ni suka kulit limau kasturi dan limau nipis ja,, btw sapa tu hahaha yg tak faham soalan tu hehee
Waalaikumsalam kak nor cyg..kalu buat air asam rendam lama2 mmg pahit kak. Buh sat jeee laa terus makan.
Org tuuu gengmfb juga. Lama jd kwn fb.tp tak pernah duk sapa2,sbb dia bisnes makanan on9.. ilah x minat beli mknan dr org x kenal tahap kesihatan dan kebersihan rumahnya.sbb tu tak pernah berurusan,dia tu baru pandai buat roti apa lagi memuncak semangat. Bacamdan salah faham . Apalg..melenting laaa.. org melayu pantang ditegur...hahaha malas nak layan kak nor.. biar diandgn cara dia..tak keluar dr kepompong susah
Post a Comment