terima kasih kerana sudi ikut kusss

IKLAN KE 2-ILAHJY

IKLAN KE3 -ILAHJY

RESEPI SUMBANGAN JY

sahabat yg rajen bicara

Related Posts with Thumbnails

AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.

SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.

SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.

ilah1908@gmail.com

jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.

***SEGALA GAMBAR DLM BLOG INI ADALAH HAK PERSENDIRIAN ADALAH DILARANG SAMA SEKALI MENGAMBILNYA UTK DIKOMERSIALKAN DLM MANA2 PERCETAKAN, DALAM FB DAN BLOG MASING2 TANPA IZIN PEMILIKNYA. HARAP MAKLUM***

TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***

RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya

RAYA 2012 19  OGOS-ilahjy bersama  4  daranya
ILAHJY BERSAMA 4 DARA

KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013

SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..

Pageviews today

823
Pageviews yesterday
724
Pageviews last month
24,329
Pageviews all time history
1,369,428
Terkini 18 mac 2014 blog ini bakal memasuki usia 6 thn.

hari ini 7 feb 2017

Pageviews today
13
Pageviews yesterday
180
Pageviews last month
7,516
Pageviews all time history
1,899,262
Followers








08 May, 2009

104. CHEESE TART...INTINYA TERPULANG ....

Hari ini hari ibu 10 mei aku sudahkan tart yg disimpan tuuu...
inilah hasil nya setelah dibakar 10 minit dgn suhu 170 drjah. selepas tu bekukan dlm petiais.. baru lah enak dimakan sbb keju nya cair tak berapa sedap gi kunyah...
tak sempat dah nak tunngu 17 mei anak2 dah minta nak makan..huhu.. begini lah caranya menyudahkan tart aku ni...initi blueberry aku guna..minggu depan strawberry pula



bakar dlm suhu 170 darjah selama 20 minit dan keluarkan dari acuan sedia utk digunakan
masukkan kedlm acuan dan cucuk dgn garfu supaya keluar udaranya
canaikan menggunakan lpastik sebagai pengalasnya
campurkan telur uli sehingga lembut dan simpan 20 minit dlm petiais
tepung dan kesemua bahan digaul menjadi serbuk roti
aku bakar pada 7 mei 09 utk disimpan sampai 17 mei tunggu hubby balik baru diisi intinya... tttunggggguuuuuuu....

bahan:

360 gm mentega
360 gm gula halus
600 gm tepung gandum
2 susu besar susu tepung
gaulkan menjadi serbuk roti masukkan pula
2 biji telur dan diuli sehingga lembut dan simpan dlm petiais selama 20 minit
keluarkan dan terap dlm acuan pilihan spt digambar dan bakar 170 drjh selama 20 minit
lebih kurang 60 keping dapat dari adunan ini

isikan inti bluberry dan cream cheese yg diputar....bakar semula dlm 10 minit sahaja.
keluarkan dan sejukan dlm petiais sebentar supaya cream keras

bahan inti:

krim atasnya:
2 buku krim keju ( philadelpia) dah mahai dah la ni dekat 10rm sebuku..huhuhu
80 gm gula halus
40 gm marjerin kalu bater lagi sedap laaa
2 biji telur
6 sudu besar susu cair lebih sikit tak pee nanti krim tu cair sikit.. jimat laa hahaha

caranya:
putar keju, marjerin, gula sehingga jadi krim, masukkan telur dan susu cair kacau sebati.

inti:
blueberry, strawberry, nenas, mangga, dll yg anda suka utk intinya

No comments: