http://ilahmasakanku.blogspot.com SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA. SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG. ***ilah1908@gmail.com*** jika ingkar boleh dikenakan tindakan.terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemiliknya.
IKLAN KE3 -ILAHJY
RESEPI SUMBANGAN JY
sahabat yg rajen bicara
AMARAN KEPADA YANG SUKA AMBIL GAMBAR DARI BLOG INI.
SILA MOHON IZIN KEPADA ILAHJY PEMILIK BLOG INI JIKA INGIN MENGAMBIL GAMBAR UNTUK DITEPEK DI FB MASING2. ATAU TEPEK KE BLOG ATAU SEBAGAINYA.
SILA BERI KREDIT BLOG INI DI RUANG TERSEBUT. SILA MOHON IZIN MELALUI RUANG KOMEN ATAU MELALUI EMAIL . MOHON KERJASAMA ANDA
PATUHI PERATURAN HAK KAMI SEBAGAI PENULIS BLOG.
ilah1908@gmail.com
jika ingkar boleh dikenakan tindakan....
Terkini masih ada lagi orang di face book suka2 menyahmilik hak ilahjy sebagai pemilik gambar2 blog ini dijadikan miliknya. Ditepek ke fb beliau.
TERKINI 9 JULAI 2012.. MASIH ADA LAGI PIHAK YG SUKA AMBIL GAMBAR DAN RESEPI DIMUAT DLM LAMAN FB MEREKA TANPA MENYATAKAN HAK PERIBADI KAMI... TOLONG FAHAM YA ETIKA GMM...***
RAYA 2012 19 OGOS-ilahjy bersama 4 daranya
KUNJUNGAN KE RSJY SELAMA 2008-2013
SYUKUR WALAUPUN BLOG MASAKAN INI BUKAN BLOG FEBRATE* ORANG RAMAI TAPI DALAM USIA 6 TAHUN INILAH JUMLAH KUNJUNGAN TETAMU RSJY.. TANPA KALIAN SIAPA LAH ILAHJY TERIMA KASIH YA.. SILA DATANG LAGI
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
pengunjung RSJY BAKAL sudah jejak 1 JUTA..
hari ini 7 feb 2017
|
16 July, 2009
113. MERTABAK LAPISku..
percubaan yg menjadiiii...dah lama masak awal julai.. tapi lewat diposkan masalah lap top ni huhuuuu..
caranya:
beberapa keping biskut cream creaker
susu segar/susu cair secukupnya utk merendam biskut
caranya:
1. rendankam biskut bersama susu didalam loyang yg disapu marjerin. sehingga menutupi permukaan loyang, tunggu sehingga biskut itu kembang.
2. masukan inti daging.
3. lapiskan lagi dgn biskut lagi sekali buat macam di atas. sehingga inti daging ditutupi dgn biskut kalau dapat 3 lapis memang cantik.
4. pukul telur bersama susu cair kemudian tuangkan diatas lapisan biskut yg paling atas. kemudian bakar sehingga masak.
intinya: macam inti karipap...
1.tumiskan hirisan bawang merah dan daun kari bersama kayu manis dan bunga lawang sehingga wangi.
2. masukkan serbuk kari dan sedikit air kacau sehingga garing
3. masukkan air,kentang yg didadu dan daging cincang dan garam, masak sehingga empuk dan kering.
Labels:
mertabak biskut
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment