nak tahu kisah??? bahan inti kesemua tak dee... dah perap bancuhan baru kuar antau dek an p tuisyen baru beli jagung tuuu kacang dah beli tapi malas nak goreng, aku taram peanut butter jer.. tapi aku sapu masa dah angkat laa... bole tahan sedap.. selamat berbuka poseee dek ann..
mana ada kuali khas.. cuma kuali buruk ni jer ada... inilah kuali ksygan senang buat apa jer dia tak lekat...byk jasa ni..21 thn dah ku ulik kamu...
bahan: atas permintaan
2 cawan tepung gandum
1/4 cawan gula
1/2 sudu teh soda baikabonat
1/2 sudu baking powder
1 biji telur
1 1/2 cawan susu segar
pewarna kuning
bahan untuk inti:
kacang tanah digoreng
1 tin jagung krim
gula untuk tabur
sedikit mentega sapu apam
caranya:
1.pukul telur dgn gula sehingga kembang gebu
2. masukan kesemua bahan kering yang diayak bersama
3. masukan susu berselang seli dgn tepung. bagi mengelakkan bergentel perap seketika
tuangkan aduan atas kuali tutup dgn penutup periuk sehingga separuh masuk baru masukan kesemua intinya teruskan tutup periuk sehingga masak. angkat dan sapukan dgn mentega baru dia kilat.
No comments:
Post a Comment